Het Ikonenmuseum is weer open!

We verwelkomen je graag in het Ikonenmuseum. Het museum is voorlopig op vrijdag en zaterdag open. Als bezoeker moet je vooraf je bezoek aan ons museum online reserveren. Klik hier om direct te reserveren. Op de dag zelf kun je bellen naar 038-3858483 (vanaf 11.00 uur) of er nog ruimte is en eventueel direct voor een tijdvak reserveren.

Voor een veilig en aangenaam museumbezoek houdt het Ikonenmuseum zich aan de regels van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Hieronder lees je puntsgewijs wat dit voor jou betekent.

Reserveren

• Om te voorkomen dat het te druk wordt, moet je vooraf je bezoek reserveren via een online reserveringsformulier. Je koopt je ticket, zoals gebruikelijk aan de kassa. Betalen gaat via pin. De toegangsprijs blijft ongewijzigd, entree voor vrienden van het museum en houders van de Museumkaart hebben gratis toegang.
  • Reserveren kan voor 6 tijdsloten, t.w.: 11.00, 12.00… het laatste tijdslot begint om 16.00 uur. Je bezoek wordt bevestigd via een mail. Op de dag zelf kun je bellen of er nog ruimte is en eventueel direct voor een tijdvak reserveren. Er zijn voorlopig helaas geen rondleidingen mogelijk.
  • Een reservering kun je maken voor een gezelschap van huisgenoten. Dit betekent een partner en/of kinderen of andere huisgenoten. Bij het maken van een reservering wordt gevraagd of iedereen in het gezelschap gezond. Lees voor het reserveren de bezoekersvoorwaarden.
  • Ga niet van huis met gezondheidsklachten. Ben je de afgelopen twee weken ziek geweest of heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Stel je bezoek nog even uit.
  • Contactgegevens van bezoekers worden tot 3 weken na bezoek bewaard. In het geval van een coronabesmetting kan de GGD met deze gegevens bronnen en contact onderzoek doen.

Bezoek aan het museum

• Wij moeten bij het reserveren en bij aankomst vragen of iedereen gezond is. Is dit niet het geval, dan kunnen wij je helaas niet in het museum ontvangen.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst. Desinfecteermiddelen zijn aanwezig in het museum.
  • Geniet van de kunst, maar blijf op 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers.
  • Vermijd zoveel mogelijk het OV. Kom je met de auto dan kun je deze parkeren op de Nieuwe Markt (betaald, voorlopig echter niet op zaterdag i.v.m. de zaterdagmarkt en bij het NS Station (gratis). Kom je met de fiets, maak dan gebruik van fietsplekken. Meer informatie over parkeren.
  • Onze baliemedewerkers zitten achter een plexiglas scherm, waardoor je veilig kunt blijven communiceren.
  • Het Ikonenmuseum zorgt voor extra schoonmaakrondes. De plekken met veel contact, zoals deurklinken, pinautomaat, lift en leuningen worden extra gereinigd. Er is zeep en desinfecterende handgel beschikbaar.
  • De bovenverdieping bereikt je met de lift. Deze is toegankelijk voor 1 persoon per keer of voor bezoekers die samen een huishouden delen. Dit geldt ook voor de toiletruimten. Voor mensen met een handicap is de lift altijd toegankelijk.
  • Het museumcafé is geopend voor koffie/thee, in het museum wordt uitgelegd hoe het bestellen verloopt.
  • Onze winkel is geopend.
  • Meer informatie is te vinden bij de veelgestelde vragen.