Strip wordt ikoon

Expositie loopt van 21-07-2018 tot 30-03-2019

Deze zomer is in de Timmertoren van het Ikonenmuseum Kampen een tentoonstelling over vita-ikonen te zien. Een vita-ikoon is een ikoon over het leven van een heilige. Meestal bestaat zo’n ikoon uit een grotere afbeelding in het midden en twaalf kleine plaatjes daaromheen. Op de grote afbeelding staat de heilige en op de kleine plaatjes belangrijke gebeurtenissen uit het leven van die heilige. Bijna altijd staat zijn of haar geboorte erop en wonderen die zijn gebeurd. En soms zie je ook hoe hij of zij is gemarteld.

De tentoonstelling en het Kamper Stripspektakel

In de tentoonstelling zijn vita-ikonen te zien van bekende en minder bekende heiligen. Maar er hangen niet alleen maar ikonen. Striptekenaars zoals Herman Roozen en Paul Geerts hebben speciaal voor ons vita-ikonen gemaakt van hun eigen stripfiguur.

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Kamper Stripspektakel.