Expositie

ICOONS 2.0

Expositie loopt van 05-11-2022 tot 25-02-2023

Vanaf 5 november is in het Ikonenmuseum de expositie ICOONS 2.0 te zien. Deze tentoonstelling is ontwikkeld samen met studenten en vormt een brug tussen eeuwenoude en hedendaagse ikonen. Dit project bestaat uit een expositie van de studenten van de opleiding Specialist Schilderen van het Cibap en de Residentie van KASKO.

CIBAP

De studenten van het Cibap schilderden hun eigen ikoon van een persoon die voor hen iconisch is, dit kan een beroemdheid zijn of iemand uit hun naaste omgeving. De objecten worden op een vastgestelde wijze gemaakt die met enige aanpassing overeenkomsten vertoont met de manier waarop ikonen worden geschilderd. 

KASKO

Vanaf maandag 24 oktober zullen de studenten van KASKO twee weken in residentie zijn bij het museum en hun eigen muziek theater productie maken die vanaf 5 november op schermen te zien zal zijn in het museum.. 

KASKO (voorheen Kameroperahuis) is een ontwikkelplek voor muziektheater gevestigd in Zwolle. KASKO organiseert jaarlijks een residentie voor 4e jaars muziektheater studenten van ArtEZ Arnhem, Codarts Rotterdam en de opleiding muziek en technologie van de HKU (Utrecht).

Sinds de oprichting in 2007 ondersteunt KASKO jonge, nationale talenten in het maken en uitvoeren van eigentijds muziektheater. Ze begeleiden jonge professionele schrijvers, componisten, regisseurs, musici en vormgevers. Binnen een talentontwikkelingstraject van gemiddeld drie jaar verdiepen de makers bij KASKO hun eigen signatuur en versterken ze hun positie als zelfstandig kunstenaar in verbinding met de maatschappij..

 

ICOONS 2.0 is een samenwerking tussen het Ikonenmuseum Kampen, KASKO Zwolle (ontwikkelplek voor muziektheater) en CIBAP, vakschool voor vormgeving.

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds.