Veelgestelde vragen

Hieronder geven we het antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Wordt je vraag hieronder niet beantwoord? Neem dan contact met ons op.

1. Veelgestelde vragen - praktische zaken

Kan ik veilig het Ikonenmuseum bezoeken?

Jazeker, wij hebben allerlei maatregelen getroffen die in lijn zijn met de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Belangrijk zijn de extra huisregels die het museum heeft opgesteld om je bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Voorlopig kunnen we per tijdvak een beperkt aantal bezoekers toelaten.

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren is niet meer verplicht. Maar het Ikonenmuseum is een klein museum qua oppervlakte en wij moeten ons  voorlopig aan de anderhalve meter blijven houden.  Reserveer uw museum bezoek om te voorkomen dat u niet op uw voorkeursdag het museum kunt bezoeken. Bent u in Kampen dan kunt u natuurlijk wel gewoon binnenlopen om te vragen of er ruimte is.

Per uur kunnen wij, in achtneming van de anderhalve meter regel maximaal 16 bezoekers toelaten in het museum.  Dit doen wij om een veilig museumbezoek mogelijk te maken. .

Hoe werkt het als ik met partner en/of gezin kom?

Het is toegestaan om met partner en/of gezin dicht bij elkaar blijven, maar houd wel 1,5 meter afstand ten opzichte van andere bezoekers en onze medewerkers. 

Kan ik ook met een groep het museum bezoeken?

Nee, het is voorlopig nog niet mogelijk om een groepsbezoek te plannen in het museum. Onder een groep verstaan wij dan een gezelschap dat niet tot 1 huishouden behoort. Houdt de website in de gaten voor mogelijke ontwikkelingen. 

Hoe is de schoonmaak geregeld in het Ikonenmuseum?

Voortdurend is er een medewerker aanwezig voor het schoonmaken van belangrijke elementen als trapleuningen en deurkrukken. Bovendien is er in het museum handgel en zeep aanwezig waarmee je je handen kunt desinfecteren. We vragen je dan ook om regelmatig hiervan gebruik te maken en/of je handen te wassen.

Kan ik gebruik maken van de garderobe / kluisjes?

Er zijn een garderobe en kluisjes beschikbaar. Grote tassen en rugzakken worden niet toegelaten op de museumzalen. Grote tassen kunnen bij de kassa worden gestald. 

Hoeveel bezoekers mogen er in de verschillende zalen in het museum?

Onze museumzalen zijn van beperkte omvang. Per zaal geldt een maximum van 2 tot 4 bezoekers. We vragen je nadrukkelijk om daarmee rekening te houden. Bij de overige ruimtes worden alle bezoekers geacht de 1,5 meter afstand te bewaren ten opzichte van andere bezoekers.

Zijn de museumwinkel en het Café ook geopend?

Beiden zijn geopend. Wilt u iets drinken in ons café? Maak dat kenbaar aan onze medewerkers en zij zullen u verder helpen.

Ik ben in het bezit van een OV-begeleiderskaart. Mag mijn begeleider dan gratis mee naar binnen?

Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen op vertoon van een OV-begeleiderskaart gratis één begeleider meenemen. 

Overig

Is het mogelijk bij de kassa een Museumkaart te kopen?

Nee, het is niet mogelijk om bij de kassa een Museumkaart te kopen. Bestel de museumkaart online

Hoe kan ik informatie krijgen over een kunstwerk uit de collectie van het museum?

U kunt via het contactformulier een vraag over een bepaald kunstwerk stellen.

Hoe kan ik de waarde van een kunstwerk achterhalen?  

Voor taxaties kunt u zich wenden tot een veilinghuis, kunsthandelaar of zelfstandig taxateur. Er zijn in Nederland diverse, in ikonen gespecialiseerde, taxateurs actief. Via internet zijn zij makkelijk te vinden. 

Welke stappen kan ik ondernemen indien ik een voorwerp wil schenken, legateren of in bruikleen wil geven aan het Ikonenmuseum?

Indien u een (kunst)historisch voorwerp in uw bezit heeft en dit graag een plek wil geven in het Ikonenmuseum kunt u een e-mail sturen naar info(at)ikonenmuseumkampen.nl of een brief sturen naar:

Ikonenmuseum Kampen

Buiten Nieuwstraat 2
8261 AV Kampen