Ikonenmuseum Kampen
EXPOSITIE

Grenzenloos

Expositie loopt van 04-11-2019 tot 27-03-2020

De expositie 'Grenzenloos' laat ikonen zien uit verschillende landen binnen en buiten Europa. Hoewel alle ikonen volgens de traditionele iconografieën van de oosters-orthodoxe kerk zijn vervaardigd, is er een enorme variëteit zichtbaar. Zo zijn er…

Meer informatie....

De Bijbel in reisformaat

Expositie loopt van 01-11-2019 tot 27-03-2020

In deze tentoonstelling, met metalen ikonen uit de beroemde collectie van Stefan Jeckel, wordt een aantal bekende verhalen uit zowel het Oude als Nieuwe Testament verbeeld. 

Speciale aandacht is er voor Pasen en de twaalf grote feesten binnen de…

Meer informatie....

ACTUEEL

Nu te zien in het Bijbels Museum Kees de Kort | Ikonen

De tentoonstelling Kees de Kort | Ikonen was afgelopen maanden in het Ikonenmuseum te zien. Heeft u de tentoonstelling gemist? Dan heeft u nog een kans.De tentoonstelling combineert het werk van beeldend kunstenaar Kees de Kort, illustrator van onder…

Meer informatie....

Volg het Ikonenmuseum op sociale media / Follow Ikonenmuseum on social media

Naast onze Facebookpagina is het Ikonenmuseum sinds kort ook actief op Instagram. Volg ons voor prachtige foto's van ikonen, de nieuwste tentoonstelling(en) en misschien ook wel een kijkje achter de schermen. 

Interested in Icons and what's going on…

Meer informatie....

COLLECTIE

Ikoon van de maand

De Doop van Christus in de Jordaan

Christus wordt gedoopt door Johannes de Voorloper, die in eerbied voorover gebogen is naar zijn Meester. Vanuit de hemel daalt Gods Geest neer, in de gedaante van een duif. Op de rechteroever zijn drie engelen getuige van het tafereel. Hun handen zijn uit eerbied bedekt met doeken.

Een kleine selectie uit onze collectie