Ikonenmuseum Kampen
EXPOSITIE

Expositie loopt van 19-11-2020 t/m 27-03-2021

In de wintermaanden vindt er in het Ikonenmuseum Kampen een ontmoeting plaats tussen de collectie van Henk en Babs Helmantel en ikonen uit de collectie van het Ikonenmuseum. In zes zalen zullen middeleeuwse beelden, stillevens, kerkinterieurs, ikonen…


ACTUEEL

Het Ikonenmuseum mag weer open!

U kunt vanaf 19 november onze nieuwe tentoonstelling Inspiratie een ontmoeting tussen de collectie Helmantel en ikonen bekijken. 

Kinderen kunnen de tentoonstelling ontdekken via een spannende speurtocht. 

Daarnaast…

Op 28 september heeft de Rijksoverheid strengere maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus te vermijden. Voor museumbezoek betekent dit dat reserveren (voorlopig) weer verplicht is.

Ook is het dragen van mondkapjes voor…

Naast onze Facebookpagina is het Ikonenmuseum sinds kort ook actief op Instagram. Volg ons voor prachtige foto's van ikonen, de nieuwste tentoonstelling(en) en misschien ook wel een kijkje achter de schermen. 

Interested in Icons and what's going on…


COLLECTIE

Ikoon van de maand

Nikolaas de Wonderdoener Uitgebreide Feestdagen ikoon Ikonostase-ikoon Christus Pantokrator Ikonostasewand Laurentius Het Laatste Oordeel Christus Pantokrator met zilveren oklad De Wijsheid Gods Aartsengel Michaël

Nikolaas de Wonderdoener

De ikoon van de Wonderdoener dankt zijn naam aan de vele wonderen die Nikolaas tijdens en ook na zijn leven verrichtte.

Een kleine selectie uit onze collectie

ikoon
ikoon
ikoon
ikoon
ikoon
ikoon
ikoon
ikoon
ikoon
ikoon