Project ICOONS 2.0

Wat is ICOONS 2.0?

Dit jaarlijks terugkerend project gericht op scholieren en studenten laat hen kennismaken met de wereld van ikonen en ook nadenken over hoe zij zichzelf en de wereld om zich heen aanschouwen. 

ICOONS 2.0 - Gymnasium Celeanum 15 februari 2024 - 18 mei 2024

Scholieren van het Gymnasium Celeanum brachten een bezoek aan het museum, kregen een rondleiding en gingen aan de slag met een opdracht van hun eigen kunstdocent. Op school kregen zij de opdracht "Schilder jezelf als ikoon met symbolen en kleuren die wat over jou vertellen. De leerlingen moesten dus goed over zichzelf nadenken en waar zij waarde aan hechten. Ze leerden ook over kleurensymboliek. Het zeer persoonlijke en kleurrijke resultaat wordt tentoongesteld in het Ikonenmuseum. 

ICOONS 2.0 - CIBAP en KASKO, Zwolle 4 november – 25 maart 2023

Wie zijn de iconen van jongeren en waarom? En is er een link met de eeuwenoude ikonen die in de andere zalen van het museum hangen? Voor dit project met een slot expositie gingen bijna 50 jonge mensen aan het werk. De studenten van het Cibap kregen de opdracht om hun eigen icoon te maken en om zelf een tekst bij het kunstwerk te schrijven. De uitvoering stond vrij, maar er moest wel goud in verwerkt worden.

De muziektheaterstudenten van de residentie van KASKO (studerend aan Artez Arnhem, Codarts Rotterdam en HKU Utrecht) reflecteerden vervolgens op de nieuwe iconen en op objecten die in de andere zalen te zien zijn.

Toekomstige projecten

Ook voor de toekomst is het plan om ICOONS 2.0 voort te zetten en jaarlijks een samenwerking aan te gaan met een instelling voor amateurkunst, voortgezet onderwijs klassen of een kunstzinnige opleiding.

Interesse om in de toekomst ook mee te doen? Neem contact op via info@ikonenmuseumkampen.nl